Produktkategorier
Others

Tippcontainer

Denna tippcontainer är utformad för att kunna hanteras med en gaffeltruck.
Den kan placeras direkt på golvet och flyttas enkelt med en gaffeltruck eller pallyftare.
Det är även möjligt att köpa hjul till våra tippcontainrar, så att de kan flyttas för hand.

6 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Hur fungerar en Tippcontainer?
Den är byggd på en bottenram som är utformad så att den passar gafflarna på en gaffeltruck eller en pallyftare.
Ovanpå bottenramen monteras själva behållaren, så att den kan rulla framåt och tippa sin last.
Tippcontainern är försedd med ett handtag för att frigöra tippfunktionen, men den kan också tippas genom att föraren kör mot till exempel en lastbilscontainer. Detta trycker på en frigöringsplatta på tippcontainerns framsida och lasten tippas ut utan att föraren behöver stiga ur sin gaffeltruck. Det är både säkrare och bekvämare.

Vad används en tippcontainer till?
Tippcontainern används ofta för avfallshantering, men den kan också användas för till exempel grus eller andra material som finns i en produktion.

Storlekar och färger
Vår tippcontainer finns i blått och i storlekarna 150, 300, 600, 900 och 1100 liter. Utöver det så kan de också köpas i storlekarna 1600, 2000, 2500 och 3000 liter.
Du kan själv välja färg men om du vill ha det så fort som möjligt så rekommenderar vi att du väljer en av dessa färger: blått RAL 5019, rött RAL 3020, vitt RAL 9010, orange RAL 2008, gult RAL 1021, brunt RAL 8017, grönt RAL 6032, grått RAL 7042 och svart RAL 9005.
Du hittar även låga tippcontainrar samt tippcontainer med lock.

 

När ni ska välja en tippcontainer till er verksamhet, så är det bra att fundera på vad som är viktigt för er samt vad ni har att tillgå på er arbetsplats så som truck eller andra hjälpmedel. Fundera på om det viktigaste är volymen på er tippcontainer som spelar störst roll eller om det är specifika mått på den som är ett måste.

Ni bör även fundera på vad det är för slags material som ska hanteras i dessa containrar. Det kan avgöra en hel del om det är behov för en tippcontainer med extra tjockt gods samt hur stor den måste vara.

Källsortering med hjälp av tippcontainer

Som standard så är alla våra tippcontainers i blå färg, men det finns även andra färger att tillgå. Det kan vara smart att välja olika färger på era containers. Det gör att ni då kan källsortera på ett mycket enklare sätt. Färgerna som finns, de är enligt renhållningsverkets rekommendationer. Vill ni göra det ännu tydligare så kan ni även sätta dit etiketter för avfallssortering.

  • Blå: Papper
  • Grå: Metall
  • Grön: Glas
  • Brun: Komposterbart
  • Röd: Miljöfarligt
  • Vit: Plast
  • Orange: Brännbart
  • Gul: Textil

Genom att använda er av färgkoder och etiketter blir det enklare hantering av avfallet!

Jag handlar som